RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het is vandaag 3 maart… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het stak echt niet op een uur (vroeger of later)

Veertig jaar geleden was Radio Caroline elke avond en nacht te beluisteren met Engelstalige programma’s. Eén van de dj’s die toen aan boord van de MV Mi Amigo verbleef was Mike Stevens. Samen met onder andere collega Tom Hardy, verzorgden zij een deel van de uitzendingen, nadat de Nederlandstalige service het om zeven ’s avonds (Benelux-tijd) voor bekeken hield.

Als Tom om tien uur Engelse zijn programma afsluit, is het de beurt aan Mike Stevens (foto) om de ‘Caroline Countdown’ te presenteren, maar dan was het in de Lage Landen eigenlijk al elf uur geweest. Niet dat het voor de luisteraars allemaal veel uitmaakte. Uiteindelijk waren de tijdstippen minder belangrijk dan de programma’s. Men luisterde niet echt naar Caroline om z’n klokje af te stellen, noch voor de nieuwsbulletins. Het draaide allemaal om de muziek en de sfeer. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
12 maart 2020 - 16:14 16:14

Muziek van Nederlandse en Belgische Bands werd er sporadisch al gedraaid op Caroline 648 (o.a. Focus, Exception, George Baker, Wallace Collection), doch vandaag 12 maart 2020 om 15u25 hoorde ik warempel Doe Maar met “Als de bom valt”. Nog iemand die Nederlandstalige muziek hoorde op 648 ???

Danny uit Gent
Danny uit Gent
12 maart 2020 - 18:11 18:11
Antwoord aan  Jan D.M.

Heb het toevallig ook gehoord,was onderweg met de wagen en heb toch 2 maal naar de display gekeken om te zien of mijn radio niet op een andere frequentie was terecht gekomen,was wel degelijk op caroline 648. Leuk om te horen en meer van dat . groeten,Danny

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx