RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 3 januari… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Zonder bril, puur op klasse en met de hulp van Maurice

Aan het begin van dit jaar zijn we nog maar eens afgedaald in onze kelder met studiotapes. En we botsten alweer op een bandopname van Stan Haag’s ‘Jukebox’. Als je even ‘terug scrollt’ naar de voorbije edities van deze rubriek, dan zie je deze uitzending vaak opduiken.

Het bewijst nogmaals hoe razend populair het verzoekplatenprogramma was. Na de absolute glorietijd bij de zeezenders Radio Veronica en Radio Mi Amigo, kwamen het programma en z’n presentator trouwens nog bij diverse andere stations terecht, al was de impact toen wel minder groot. 

Voor zaterdagavond 3 januari 1976 waren er opnieuw veel liedjes aangevraagd bij Stan en Mi Amigo. Hij las alle binnengekomen kaartjes voor, maar dat leverde hem wel een paar vermoeide ogen op. Hij was namelijk zijn koffertje kwijt en daar zat zijn leesbril in, dus het was een beetje behelpen.

Technicus Maurice Bokkebroek zorgde dat deze aflevering van de ‘Jukebox’ toch nog goed op de band werd gezet. En dat is gelukt, zodat wij na 44 jaar deze show nogmaals kunnen ‘uitzenden’. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx