RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 3 februari… 1985 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

In stuurboord zit de ‘R’ van rechts

Sedert 16 december 1984 was Radio Monique met Nederlandstalige programma’s in de lucht vanaf de MV Ross Revenge. Elke zondagmiddag was er live een soort totaalprogramma te beluisteren met de titel ‘Zondagmiddagmatinee’. Een naam die ook al in 1979/80 bij het Nederlandstalige Radio Caroline werd gebruikt.

Op zondagmiddag 3 februari 1985 besloten de boord-dj’s Ad Roberts, Nico Stevens, Maarten de Jong (foto bovenaan – man zonder baard) en Frits Koning om iets speciaals te doen tijdens deze zondagse uitzending. Om de luisteraars thuis een beter beeld van het zendschip te geven, besloten ze om een soort rondleiding doorheen het schip te houden.

Zo stonden ze op de brug van de Ross Revenge en ze legden nog eens het verschil uit tussen ‘stuurboord’ en ‘bakboord’. Caroline-dj John Lewis had net de olie ververst, en was druk in de weer met de waterpompen. Ook werd er in de uitzending een bezoek gebracht aan de slaaphutten.

° In stuurboord zit de ‘R’ van rechts, en in Bakboord zit geen ‘L’ van links, een uitleg die we vroeger via Radio Mi Amigo ook al eens gehoord hadden, want dat station gebruikte tussen 16:00 en 18:00 uur immers de programmanamen ‘Stuurboord’, en ‘Bakboord’. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Henk van Bruggen
Henk van Bruggen
6 februari 2021 - 22:16 22:16

Hee wat leuk, op deze foto staat rechts Paul Lek, later DJ bij het eerste commerciële radiostation Cable One!
http://www.linktips.nl/cableone

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx