RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 3 december… 1971 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

We spelen een beetje vals, want eigenlijk is het augustus 1999

In augustus 1999 was het precies 25 jaar geleden dat de zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis afscheid moesten nemen van hun luisteraars omdat in Nederland per 1 september 1974 het Europese radioverdrag van Straatsburg in werking trad waardoor elke vorm van medewerking aan de zeezenders verboden werd. 

0ok in augustus 2004, dertig jaar na het Verdrag van Straatsburg, waren er reünie-uitzendingen vanuit Lapershopek, toen werd uitgezonden op 828 kHz.

Om de dag ‘The music died’ te herdenken werd vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum – in dit gebouw waren vroeger de Veronica studio’s gehuisvest – op 1224 kHz door oud Veronica-medewerkers tien dagen lang een reünie, met bijhorende uitzendingen, georganiseerd. Enerzijds werden oude programmabanden van de zeezender Radio Veronica heruitgezonden, en anderzijds waren er live programma´s waarin herinneringen werden opgehaald aan de ‘tijd van toen’. 

Eén van die ‘ re-runs’ die in augustus 1999 op ´Veronica 12–2-4’ opnieuw te horen was, betrof de ‘Rob Out Show’ van 3 december 1971. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx