RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 3 december… 1971 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Terug in de studio waar de band ooit werd opgenomen 

In augustus 1999 was het precies 25 jaar geleden dat de zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis afscheid moesten nemen van hun luisteraars omdat Nederland per 1 september 1974 het Europese radioverdrag van Straatsburg ratificeerde waardoor elke vorm van medewerking aan de zeezenders verboden was. 

Om dit te herdenken werden vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum – in dit gebouw waren vroeger de studio´s van Radio Veronica gehuisvest –  op 1224 KHz, door oud-medewerkers van de zeezender tien dagen lang een programma’s gemaakt. Enerzijds werden oude programmabanden opnieuw uitgezonden, en anderzijds waren er live uitzendingen waarin herinneringen werden opgehaald aan de zeezender Veronica. 

Eén van de programma’s die werden heruitgezonden was de Rob Out Show (foto bovenaan) van 3 december 1971. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
3 december 2020 - 14:22 14:22

Rob Out Show… bijna 50 jaar geleden waarbij duidelijk is dat wij geen FM, DAB, Internet, Facebook… nodig hadden om gelukkig te zijn !

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx