RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 3 augustus… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Krantje bezorgen op de Noordzee

Johan Visser (foto bovenaan) mocht in de ochtend van 3 augustus 1978 de luisteraars ‘helpen’ met het wakker worden en opstaan, hen begeleiden onderweg naar het werk, of met nog heel wat andere dingen behulpzaam zijn. Om 06:00 uur had kok Kees Borrel de microfoon al een eerste keer open gezet en een uurtje later werd de band van evangelist Johan Maasbach uitgezonden.

Waarna het 08:00 uur was geworden. Tijd om in te pikken tijdens ‘Ook goeiemorgen’. “We proberen er met z’n allen iets gezelligs van te maken”, aldus Johan. Ook vertelde hij dat zijn Engelse collega Brian Martin in de messroom het ochtendblad zat te lezen. Om welke krant het ging bleef onduidelijk, want meestal kwam er geen krantenbezorger langs bij het zendschip, of er moest net een tender zijn geweest, of een vissersbootje dat wat kranten had afgegeven. Zulke dingen gebeurden ook.

Om 09:00 uur zat het erop voor Johan en was het tijd voor ’tante Haike’, zoals hij zijn collega uit Playa de Aro noemde. In ‘Schijven voor bedrijven’ draaide mevrouw Debois platen voor bedrijven uit Koekelare. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx