RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 3 april… 1977 (studio-tape)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De allereerste keer… de zomertijd

Zondag 3 april 1977 was de dag volgend op de nacht waarin voor de eerste keer sinds 1945 de zomertijd opnieuw was ingevoerd. “Wijst uw horloge vier minuten over zes aan? Dat is fout. U moet het om vier minuten over zeven zetten, want dat is de juiste tijd op Radio Mi Amigo Internationaal”, aldus Hugo Meulenhoff (foto bovenaan) op die vroege zondagochtend in het ochtendprogramma ‘Hallo bent u daar al?’. 

Hij vertelde er nog bij dat dit ‘met de Midden Europese tijd had te maken. “De zomertijd die we zojuist zijn ingegaan met de landen België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland”, waarbij hij als Nederlander zijn eigen land niet benoemde omdat hij er mogelijk van uitging dat dit gegeven daar al bekend was. 

Begin april 1977 zaten Frank van der Mast en Hugo Meulenhoff aan boord van de MV Mi Amigo voor Radio Mi Amigo. Ondanks dat deze laatste besloten had om zijn ochtendprogramma reeds op voorhand op te nemen. De reden was onduidelijk. Misschien wilde hij uitslapen. Bovendien als de klok een uur vooruit ging door de invoering van de zomertijd moest hij het met een uur minder slaap doen. Of dit de werkelijke reden was konden we niet meer achterhalen.

Hugo vertelde verder nog dat hij die middag de ‘Nederlandse Top 40′ zou presenteren en dat na zijn programma Frank van der Mast het nieuws zou gaan lezen. In onze archieven troffen wij deze studiotape van Meulenhoff aan. Een historische band, want dit was het allereerste programma dat op een zeezender werd uitgezonden, nà de invoering van de zomertijd. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx