RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Het is vandaag 29 oktober… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De dag dat er maar een halve Bart te horen was

Elke dag om 10:00 uur was het bij Radio Mi Amigo tijd voor de ‘Bart van Leeuwen Show’. Bart werkte sinds kort volledig vanuit Playa de Aro, omdat het zowel bij de luisteraars als justitie duidelijk was geworden dat dit dezelfde Bart van Leeuwen (foto bovenaan) was die in 1973/74 bij de zeezender Radio Veronica had gewerkt.

Bart, die eerder als Tim Ridder en daarna als Bart van Leeuwen aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo had gezeten, was inmiddels gestopt met zijn live werk en nam zijn programma’s op in Spanje. Op 29 oktober 1976 waren er problemen met het bandje van Bart, zo hoorden we van Frank van der Mast. Omdat de cassette niet was uit te zenden, zag men zich genoodzaakt om non stop muziek te draaien. Om 10:30 uur herhaalde Frank de boodschap voor de luisteraars die misschien later hadden ingeschakeld.

Tegelijk beloofde hij dat het tweede deel van de ‘Bart van Leeuwen Show’ tussen 11:00 en 12:00 uur wel uitgezonden zou worden. Dat was eigenlijk het tijdstip dat ‘Stan Haag Vandaag’ geprogrammeerd stond, maar de man was in die periode niet te horen, mogelijk was hij met vakantie. Feit is dat al zijn programma’s in die periode werden overgenomen door Bart van Leeuwen. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx