RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 29 november… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Is er een verband tussen de Mebo II en Radio Mi Amigo?

Elke maandagavond had Nederlands jongste aspirant zendgemachtigde, de Veronica Omroep Organisatie van 22:55 tot 23:55 uur zendtijd op Hilversum 1. Tijdens het programma ‘3600 seconden Veronica’ bracht Tom Collins (foto bovenaan – credits: Bob Arnold) een uur lang nieuws en muziek. In de aflevering van maandagavond 29 november 1976 was er iets te melden over de Mebo II, The Voice op Peace en Radio Mi Amigo. 

Er werd onder andere verteld dat de ‘Stem van de Vrede’ uit de lucht was. Na anderhalf jaar nonstop te hebben uitgezonden had een storm het zendschip de Israëlische territoriale wateren binnen gedreven. Abie Nathan hoopte op 15 december terug te zijn op de 195 meter. De schade aan het schip was echter groot.

Ook waren er geruchten over het voormalige RNI-zendschip, de Mebo II, uitzendklaar gemaakt zou worden. De gekleurde radioboot zou verkocht zijn. Verder zou op 12 december bekend gemaakt worden naar welke Afrikaanse staat het schip ging vertrekken. Tom Collins noemde het frappant dat op diezelfde 12 december Radio Mi Amigo uitzendingen zou beginnen op de 192 meter. Was er een verband? Dat werd niet duidelijk. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx