RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 29 mei… 2011 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Marc en Ben wachten op de wekker

In mei 2001 was het precies twintig jaar geleden dat Vlaanderen kennis maakte met Radio Maeva. Familieradio Maeva om heel precies te zijn. Achter de organisatie zat Patrick Valain, de man achter de Mi Amigo Drive In Shows en actief in de Belgische organisatie van de zeezender, achter de schermen.

Begin jaren 80 toen in Vlaanderen de vrije radio’s als paddestoelen uit de grond schoten stapte hij met een groot aantal mensen opnieuw in de radiobusiness. Het team wist één van de meest populaire zenders op te zetten voor dat moment. In mei 2001 werd één en ander herdacht via onder andere de kabelfrequenties van Radio Zeven. Naast een reünie weekeinde voor de oud-medewerkers werden tal van oude programma’s en nieuwe live uitzendingen geprogrammeerd.

Arie van Loon, die met het idee was komen aanzetten, was er helaas niet meer bij. In het voorjaar van 2001 was hij overleden. In mei 2011 toen het allemaal dertig jaar was geleden werden de archiefbanden nog eens uit de kast gehaald en opnieuw uitgezonden. Zoals de opname van vandaag die dateert van zondag 27 mei 2001. Een aflevering van het populaire ‘Wekkerwacht’ met Ben van Praag en Mark Hermans. (Foto bovenaan)

Op zondag 29 mei 2011 werd het programma uit 2001 opnieuw op de luisteraars losgelaten. En nu precies negen jaar later doen wij dat nog eens. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Maeva

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx