RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 29 maart… 1975 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De ‘aflossing’ van Peter

In maart 1975 was de zeezender Radio Veronica al ruim een half jaar uit de lucht. De ‘Veronica Top 40’ bestond nog wel, en was verder gegaan als ‘De Nederlandse Top 40’. Bij de platenhandelaar was de lijst onder die naam gratis af te halen als gedrukt exemplaar, en via de radio was de ‘Top 40’ sinds oktober 1974 te beluisteren bij de TROS op Hilversum 3.

Ook Radio Mi Amigo zond de hitlijst uit op zaterdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur.  De zeezender was in de lucht gebleven na 31 augustus 1974 en had de kantoren en studio’s nu gevestigd in het Spaanse Playa de Aro. De programma’s werden eerst nog een tijdje op wisselende plekken in België en Nederland opgenomen.

Dat ging een goed totdat de Belgische BOB (Bewakings- en opsporingsbrigade) in februari 1975 een inval deed in een boerderij in Opbrakel. Er werd veel in beslag genomen en onder andere Peter van Dam werd aangehouden. Toen hij vrij kwam vertrok hij direct naar de MV Mi Amigo om er live programma’s te presenteren omdat de toevoer van banden vanuit Spanje nog niet optimaal was. 

Na een tijdje ging Peter van boord en vertrok hij meteen naar Playa de Aro. Op het zendschip werd hij afgelost door zijn oud collega Rob Ronder (foto), met wie hij eerder bij Radio Atlantis had samengewerkt. Op 29 maart 1975 presenteerde Rob Ronder twee uur lang live de ‘Nederlandse Top 40’. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx