RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 29 maart… 1975 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Rob zet er veertig op een rij vanaf de MV Mi Amigo

In maart 1975 was de zeezender Radio Veronica al ruim een half jaar uit de lucht. De ‘Veronica Top 40’ bestond echter nog wel, al was die verder gegaan als ‘De Nederlandse Top 40’. Bij de platenhandelaar was de lijst onder die naam gratis af te halen als gedrukt exemplaar en via de radio was de lijst, sinds oktober 1974, te beluisteren bij de TROS op Hilversum 3. 

Ook Radio Mi Amigo zond de ‘Nederlandse Top 40′ uit op de zaterdagmiddag, tussen twee en vier uur. De zeezender was doorgegaan na 31 augustus 1974 en had haar kantoren en studio’s geïnstalleerd in het Spaanse Playa de Aro. Maar de programma’s werden eind 1974, begin 1975 toch nog een tijdje op wisselende plekken in België en Nederland opgenomen. 

Dat ging een goed tot de Belgische BOB (Bijzondere Opsporingsbrigade) in februari 1975 een inval deed in een boerderij in Opbrakel. Er werd heel wat in beslag genomen en onder andere presentator Peter van Dam werd aangehouden. Toen hij opnieuw vrijkwam was hij onmiddellijk naar de MV Mi Amigo getrokken om er live programma’s te maken omdat de toevoer van programmabanden vanuit Spanje nog niet optimaal was.

Na een tijdje ging Peter van boord en vertrok meteen naar Playa de Aro. Aan boord van het zendschip werd hij afgelost door zijn oud collega Rob Ronder met wie hij eerder bij Radio Atlantis had samengewerkt. Op 29 maart 1975 presenteerde Rob live de Nederlandse Top 40 vanaf de MV Mi Amigo. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx