RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Het is vandaag 29 juni… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Jarige prins werd gefeliciteerd door Stan

Aan het begin van zijn programma ‘Stan Haag vandaag’ bij Radio Mi Amigo, feliciteerde Stan Haag (foto bovenaan) de Nederlandse Prins Bernhard met zijn verjaardag. Prins Bernhard was de echtgenoot van de toenmalige koningin Juliana. Stan maakte de gelukwensen over namens Radio Mi Amigo, de Nederlandse regering en ‘een zekere meneer Lockheed’. 

Net voordien was namelijk bekend geworden dat Prins Bernhard steekpenningen aan vliegtuigbouwer Lockheed had gevraagd. In ruil daarvoor zou door zijn tussenkomst een order bij deze vliegtuigbouwer worden geplaatst. De kranten stonden vol over deze zaak, vandaar dat Stan niet achter wilde blijven en dit onderwerp subtiel benoemde.

Het programma ‘Stan Haag Vandaag’ bestond 45 jaar geleden uit twee delen. Het eerste deel werd tussen 08:00 en 09:00 uur uitgezonden. In het tweede deel, dat tussen 11:00 en 12:00 uur was te beluisteren, zat ondermeer ‘De horoscoop’ voor de mensen ‘die op dezelfde dag waren geboren als Prins Bernhard’, aldus Stan. En even na 11:30 uur was er de rubriek ‘Geef me de vijf’, waarin de vijf favoriete platen van een luisteraar werden gedraaid. 

Op die 29 juni waren dat de favoriete liedjes van Lea Luiten uit Mol. Als je voor deze rubriek een kaartje had ingestuurd dat door Stan behandeld werd, dan kreeg je via een platenmaatschappij ook een aantal elpees toegestuurd. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx