RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 29 juli… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Via de zender in Moeskroen is dit Marc Jacobs vanuit Playa de Aro

Dat de organisatie van RadioVisie eind 1979 mede aan de wieg heeft gestaan van de ´vrije radio´ Gemini is bij velen bekend. In de begindagen werd er uitgezonden van net over de taalgrens met het signaal gericht op Zuid West Vlaanderen, meer bepaald de regio Kortrijk. Vele streekgenoten werkten mee aan de zender. 

Maar omdat er in het adressenboek van RadioVisie ook nogal wat namen van ex zeezender-dj´s stonden werd voorzichtig gepolst of zij niet af en toe een programma wilden opnemen voor Radio Gemini. Velen gaven daar gehoor aan, en zo kon het veertig jaar geleden gebeuren dat je via de FM-band in het zuiden van West-Vlaanderen, het noorden van Henegouwen en Frankrijk de bekende stemmen van mensen als Peter van Dam, Rob Ronder of Frank van der Mast kon horen. Om er maar eens een paar te noemen. 

Zo werd ook ex Mi Amigo- en Caroline- dj Marc Jacobs (foto bovenaan) gevraagd, en hij deed met volle goesting mee. Tijdens zijn vakanties in Playa de Aro nam hij regelmatig een programma op. Het is 29 juli 1980, de radio staat afgestemd op Gemini via de 100.3 FM vanuit Moeskroen. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx