RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 29 juli… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Totaalprogramma op de zondagmiddag

Bij het Nederlandstalige Radio Caroline konden de luisteraars in de periode 1979/80 op zondagmiddag luisteren naar ‘Het zondagmiddagmatinee’. Dat was een live programma dat gedurende de hele middag werd uitgezonden vanaf de MV Mi Amigo en dat door de meeste dj’s, die op dat moment aan boord van het zendschip zaten, werd gepresenteerd.

Op 29 juli 1979 waren Johan Visser (foto bovenaan) en Rene van Elst te horen vanaf een spiegelgladde Noordzee. Zij presenteerden het programma samen. Johan vertelde dat de zee al een week of twee vrij rustig was. Aan de andere kant van de ruit zat Ad Roberts. Hij las die middag het Radio Caroline nieuws. Volgens René liep het programma dat om 14:00 uur begon uitzonderlijk door tot 18:00 uur ‘omdat er geen Ds. Toornvliet was’. Onduidelijk is of dit structureel was of dat de band van de dominee uit Bloemendaal niet op tijd aan boord was geraakt.

In het Veronica programmablad, dat het zendschema van Radio Caroline publiceerde stond Toornvliet op zondag zowel om 09:30 uur als om 17:30 uur geprogrammeerd. Die gegevens klopten overigens niet altijd. Dat had ermee te maken dat de V.O.O.-gids meer dan een week op voorhand richting drukker ging, en het ook soms een tijdje duurde vooraleer wijzigingen in de Caroline-programmering Hilversum bereikten. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx