RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 29 januari… 1975 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Peter van Dam heeft nieuws, maar laat de luisteraar toch op z’n honger

“In het kader dat elke dag een gebeurtenis is bij Mi Amigo, zullen we maar stellen dat dit de woensdagmiddag gebeurtenis is”. Met deze woorden begon Peter van Dam (foto bovenaan) op 29 januari 1975 een nieuwe aflevering van zijn programma ‘Met Peter gaat het beter’. Ook zingt hij een stukje van de begintune van het vroegere zo succesvolle Radio Veronica verzoekplatenprogramma ‘De Jukebox’. Verder zegt hij daar nog niets over. 

Toch heeft Peter meer ‘voorinformatie’. Wat hij niet zegt, maar de geschiedenis later uit zal wijzen, is dat de luisteraars Stan Haag met zijn ‘Jukebox’ vanaf 10 februari 1975 op Radio Mi Amigo, ’s avonds tussen zes en zeven uur, zullen kunnen horen. De Nederlandse radioveteraan heeft zich inmiddels met zijn vrouw Nikki Haag en hun zoontje Stan Jr, in Playa de Aro gevestigd.

Dat heeft ook gevolgen voor de programmering, want Peter zijn programma duurt nu tot zeven uur ’s avonds, straks zal dat dus een uurtje minder worden. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx