RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 29 december… 1983 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een zoutwater-dj moet ook kunnen varen

In het najaar van 1977 konden luisteraars van Radio Mi Amigo kennis maken met het stemgeluid van een nieuwe dj. Ferry Eden presenteerde voor het eerst ‘De Hof van Eden’, dat tussen 19:00 en 21:00 uur werd uitgezonden. De eerste afleveringen nam hij op in Playa de Aro, waardoor Stan Haag in de ‘Jukebox’, nog de opmerking maakte ‘live vanuit Playa de Aro’. 

Niet veel later ging Ferry aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo en hij zou er in december 1977, samen met Herman de Graaf, de enige overgebleven (live) dj worden. Later in 1979 was hij te horen bij Mi Amigo 272 vanaf de MS Magdalena, waar hij ook stuurman werd toen het schip los was van haar anker raakte. Deze ‘ervaring’ kon Ferry in 1986 opnieuw goed gebruiken toen de Ross Revenge van Radio Caroline en Monique op drift sloeg.

In 1983 was hij ook betrokken bij Radio Maeva, de vrije radio die ook wel eens ‘Mi Amigo aan land’ werd genoemd. Tijdens de ‘Mi Amigo Offshore days’, afgelopen augustus in Blankenberge vertelde Ferry hoe hij in die tijd bij ‘De Witte Villa’, (het studiocomplex van Maeva) zijn (latere) vrouw Suus had ontmoet. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Maeva Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx