RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 29 december… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Caroline onderbrak de reclame soms door… muziek

Tussen de middag kon u bij het Nederlandstalige Radio Caroline jouw boterhammetjes eten met op de achtergrond – de voorgrond mocht ook – de uitzending ‘Eet smakelijk’. Op 29 december 1979 werd dit lunchprogramma gepresenteerd door Tom van der Velde (foto bovenaan). Het leek erop dat hij namens de Nederlandstalige ploeg helemaal alleen aan boord van de MV Mi Amigo zat. 

Zijn Engelse collega’s hielpen hem af en toe door overdag ook enkele uren in hun beste Nederlands te presenteren. Bij de zeezenders gold vaak het spreekwoord: ‘Roeien met de riemen die je hebt’. Dit was bij Caroline heel vaak het geval. Ook in deze show valt weer op hoeveel reclame er wordt gedraaid. En dit had enkel te maken met de dumpprijzen waartegen ze de deur uitgingen. Alweer een ander gezegde indachtig: ‘Vele kleintjes maken één grote’.

Of de luisteraars daar ook blij mee waren? Oordeelt u vooral zelf. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx