RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 29 augustus… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Met z’n allen de tender in, op weg naar het einde

Bij Radio Noordzee Internationaal werd op 29 augustus 1974 de laatste donderdagse editie uitgezonden van het populaire programma ‘Driemaster’, want ook RNI mocht na 31 augustus 1974, in verband met de wetswijziging in Nederland, niet langer uitzenden. Driemaster-gastheer was Leo van der Goot, presenteerde een bijzondere aflevering.

Het was namelijk de laatste uitzending die op voorhand op band was opgenomen. Diezelfde avond vertrokken de dj’s van RNI vanuit de haven van Scheveningen naar het zendschip Mebo 2 (foto bovenaan) om de laatste twee dagen in het bestaan van de zeezender alles live te doen. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx