RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 29 april… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De eerste keer van de (piepende) nieuwe boordstudio

Op 29 april 1978 liet Ferry Eden (foto bovenaan) een bandje meelopen tijdens de live presentatie van het ochtendprogramma  ‘Ook goeiemorgen’. De uitzending die daarom van een veel betere kwaliteit is dan wanneer ze van de AM-radio zou zijn opgenomen, kwam uiteindelijk ook in ons archief terecht. U vaart er wel bij…

Ferry startte met het bedanken van zijn Engelse collega’s van Radio Caroline die de nachtuitzendingen voor hun rekening hadden genomen. Het was de eerste dag dat de nieuwe studio aan boord van het zendschip kon worden gebruikt. De ruimte van de nieuwskamer en de Mi Amigo-studio waren van plek gewisseld. Volgens Ferry klonk het geluid ‘fantastisch’, al piepte het af en toe nog wel een beetje als de microfoon open ging. 

Hij vertelde ook dat in de afgelopen dagen diverse vissersboten uit Engeland en België in de buurt van de MV Mi Amigo lagen te vissen en dat dit best een leuk gezicht was. Ook Otto was in de studio aanwezig. Net voor 07:00 uur werd afscheid genomen. Ferry zou er die middag opnieuw zijn om de ‘Mi Amigo Top 50’ te presenteren. “En dan mag het allemaal wat ‘minder rommelig verlopen”, gaf hij de luisteraars nog mee ter afscheid. 

Na Eden, was het de beurt aan dominee Johan Maasbach, die de Lage Landen weer op het rechte pad wilde krijgen of houden. Om 07:30 uur presenteerde Dick Verheul het tweede deel van ‘Ook goeiemorgen’. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx