RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 28 oktober… 1988 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Zat Hebreeuws in uw vakkenpakket op school? 

The Voice of Peace, de Stem van de Vrede, was de zeezender die uitzond vanaf de MV Cito die voor de kust van het Israëlische Tel Aviv verankerd lag. Vredesactivist Abie Nathan was de drijvende kracht achter dit project. De man die in het zo onrustige Midden Oosten een boodschap van vrede wilde brengen via de radio. 

Er werd uitgezonden via de 100.0 FM en de 1540 kHz in de middengolf. De programma’s waren zowel in het Hebreeuws als in het Engels. De nieuwsuitzendingen werden overgenomen van de landelijke omroep Kol Israël. In oktober 1988 stelden wij onze radiocassetterecorder op aan de Israëlische kust om enkele bijzondere programma’s vast te leggen. 

De opname van vandaag is apart te noemen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er van 23:00 tot 01:00 uur een Disco Show uitgezonden. De meesten zullen op school niet voor Hebreeuws in hun vakkenpakket hebben gekozen. Derhalve zal het gesproken woord in dit programma moeilijk te volgen zijn. Naast Engelstalige uitzendingen zond ‘De Stem van de Vrede’ immers ook uit in het Hebreeuws. 

Maar laat u door dit ’taalprobleem’ niet afschrikken. De show die werd gepresenteerd door Gad Bitton is echt één groot feest om naar te luisteren. De presentatie is lekker snel en er zitten een aantal verrassende Voice of Peace-jingles in. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx