RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 28 november… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het ‘Geluid van jaren tachtig’ 

Op Radio 3 had elke omroepvereniging in de jaren ’80 van de vorige eeuw een vaste uitzenddag. Zo was er bijvoorbeeld de ‘AVRO Maandag’, de ‘TROS Donderdag, de ‘Veronica Vrijdag’ en de VARA mocht op dinsdag de hele dag uitzenden. Op 28 november 1989 bracht deze omroepvereniging een bijzonder programma. 

Van 06:00 uur tot middernacht stonden de jaren 80 centraal, met uitzendingen als ‘Tien jaar eendagsvliegen’, ‘De jeugd die opgroeide in de jaren ’80’ en ‘De jaren ’80 live’. In de dagprogrammering van 08:00 tot 18:00 uur stond elk uur één jaar uit dit decennium centraal in ‘Het geluid van de jaren 80’,  met daarin ook een terugblik op belangrijke live popconcerten. Nieuwsfragmenten werden afgewisseld met hits. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx