RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 28 mei… 2001 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Theo Vandevelde en Jeroen Mulders praten (voor het laatst) met Ann Christy

Een klavertje vier is het geworden, onze terugblik naar de reünie van Radio Maeva eind mei 2001. Alweer een opvallende uitzending, helaas ook eentje met een donker randje. Gisteren ging Arie van Loon nog eens in ‘De Praatstoel’ zitten, de veel te vroeg gestorven dj die deze herdenkingsdagen had bedacht. Vandaag is het de beurt aan één van Vlaanderen’s beste en tegelijk meest ondergewaarde zangeressen ooit; Ann Christy.

‘La grande dame du chanson’, omwille van haar présence, stem en liedjeskeuze werd bij Maeva (op een niet te achterhalen exacte datum) in de lente van 1984 geïnterviewd door Jeroen Mulders en Theo Vandevelde aka Guy Broeckhove (foto). Deze laatste was zijn carrière in 1973 begonnen bij de zeezender Radio Atlantis. Net zoals veel van zijn collega’s uit die offshore radio-periode, was hij nadien bij een vrije radio terechtgekomen. En de man had altijd al een apart boontje gehad voor het Vlaamse lied. 

‘Anneke’ voor de vrienden, was in 1984 al ernstig ziek en zou uiteindelijk op 7 augustus overlijden aan de gevolgen van kanker. Ze was net geen veertig jaar jong geworden. Achteraf zou blijken dat haar lange babbel bij Maeva de allerlaatste was die ze ooit had voor de radio. In twee afleveringen, op 28 en 29 mei 2001 werd dit interview opnieuw uitgezonden tijdens de Maeva-reünie bij kabelradio Zeven. We gaan alweer terug in de tijd. (TvH)

° Foto bovenaan – credits: Vlaamse Wonderjaren


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
28 mei 2019 - 12:06 12:06

In 2001 Hebben we de Maeva reunie gehouden. Niet 2011.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx