RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 28 maart… 1975 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Rob heeft ruzie met de jingle-machine midden op de Noordzee

Begin 1975. Radio Mi Amigo was haar nieuwe onderkomen in Playa de Aro nog volop aan het installeren. Noodgedwongen, en op de vlucht voor de Belgische en Nederlandse autoriteiten, was Sylvain Tack in het badplaatsje aan de Costa Brava neergestreken, samen met de dj’s Bert Bennett, Joop Verhoof, Stan Haag en technicus Maurice Bokkebroek. 

Kort daarna had ook Peter van Dam zich bij dit gezelschap gevoegd. Eerder nog was hij aangehouden nadat de BOB was binnengevallen in een geheime opnamestudio in Opbrakel. Eénmaal op vrije voeten was hij meteen naar het zendchip vertrokken om er live programma’s te presenteren. Vooral omdat er op dat moment nog niet voldoende bandopnames in Playa de Aro waren gemaakt. 

Eind maart was Peter van boord gegaan en meteen doorgereisd naar Spanje. Zijn plek aan boord van de MV Mi Amigo werd overgenomen door Rob Ronder (foto bovenaan). In zijn live programma van 28 maart 1975 zei Rob dat het de bedoeling was dat Peter en hij elkaar steeds gingen aflossen volgens het systeem ‘een maand op en een maand af’. Maar ‘Damski’ zou niet meer terugkeren naar het zendschip, al was dat toen nog niet bekend. 

Rob had in zijn programma ruzie met de apparatuur. “De jinglerecorders van tegenwoordig zijn niet meer wat het geweest is”, aldus Rob. Hij besloot daarom er een technicus van Radio Caroline bij te roepen. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx