RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 28 maart… 1975 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Den Rob is weer bezig’

“Die jingle-recorders van tegenwoordig zijn ook niet meer wat het geweest zijn. We hebben er een technieker bijgeroepen”, aldus Rob Ronder (foto bovenaan) aan het begin van zijn programma op 28 maart 1975. De technicus kwam met een bus contactspray om de machine weer aan de praat te krijgen, en spoot als we Rob Ronder mochten geloven, de inhoud over zijn hand.

Rob zat als enige Nederlandse dj namens Radio Mi Amigo aan boord van het zendschip. Af en toe presenteerde hij een programma en startte de bandjes die zijn collega’s in het Spaanse Playa de Aro hadden opgenomen. Eerder had Peter van Dam, na zijn vlucht voor de justitie in België, een tijd aan boord van de MV Mi Amigo gezeten. Van daaruit was hij doorgereisd naar Playa de Aro.

Eerst was het de bedoeling dat Rob en Peter elkaar steeds zouden aflossen, maar deze laatste bleef in Spanje om er het team aldaar definitief versterken. In het programma van 28 maart ging Rob er nog vanuit dat beiden elkaar om de maand zouden aflossen, maar dat liep dus anders. Toen na enige tijd Rob van boord ging zouden er tot begin 1976, met de komst van Tim Ridder en Jan van der Meer, geen Nederlandse of Vlaamse dj’s meer op de MV Mi Amigo aanwezig zijn en was het de taak van de Engelse Caroline dj’s om de bandjes te starten. (TvH)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx