RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 28 juni… 1987 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud. Vandaag doen we evenwel beroep op de diensten van Youtube. Al maakt het voor u niet zoveel uit. Hopen we.

Ad Roberts gaat weg bij Monique (en Luc komt nog even langs)

De meeste deejays die voor een zeezender werkten in de latere periode van hun bestaan – de tweede helft van de jaren 80 – bleven er niet zo heel lang. Door de verregaande illegaliteit waarin moest worden gewerkt, was het immers geen evidentie om lang je identiteit geheim te houden. Eenmaal die bekend was, riskeerde je vervolging en een boete.

Eén van de mensen die het wél heel lang uithielden was Ad Roberts. Begin jaren ’70 reeds begonnen als technicus voor Graham Gill, was hij toen op het zendschip de MV Mi Amigo verantwoordelijk voor de bandprogramma’s van Radio Mi Amigo. Daarna werkte hij voor de zeezenders Radio Caroline, Radio Monique, Radio 558 en Radio 819. Ad overleed op 8 april 2018, op 62-jarige leeftijd in zijn woonplaats Beverwijk.

In juni 1987 zat hij nog fris en vrolijk aan boord van de MV Ross Revenge waar hij programma’s maakte voor Radio Monique. Maar niet zo heel lang meer, hij kondigde eind van die maand immers zijn vertrek aan tijdens het programma ‘Hitmuseum’. We omkaderen zijn bekendmaking met een zondags fragment.

Op de laatste dag van de week was ‘De boordmijmering’ een vast onderdeel van het programma ‘Zondagmiddagmatinee’. Die bewuste dag was er een aflevering over duiven, ingesproken door Ad Roberts. Ook Luc Dardin (foto) is te horen. (TvH)

° Foto bovenaan: Wim van Egmond, Ad Roberts en Frank Petersen aan boord van de Ross Revenge (credits: B. Dom)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ronny Troubleyn
Ronny Troubleyn
30 juni 2019 - 16:45 16:45

Kort nadat Ad Roberts de Ross Revenge en Radio Monique had verlaten , woonde en leefde hij in Oudenaarde
waar hij dagelijks life programma’s deed voor de lokale radio Moniek

Jan D.M.
Jan D.M.
1 juli 2019 - 07:50 07:50
Antwoord aan  Ronny Troubleyn

Dat er tussen Radio Monique en Oudenaarde een link was is duidelijk maar dat Ad Roberts in Oudenaarde vertoefde dat weet ik nog niet zo zeker !

Ronny Troubleyn
Ronny Troubleyn
1 juli 2019 - 20:25 20:25
Antwoord aan  Jan D.M.

Toch wel hoor,trouwens in 1981 al zat hij ook een tijdje op de Kluisberg ,waar hij live programma’s maakte voor WLS

Frank Vanhaverbeke
Frank Vanhaverbeke
2 juli 2019 - 11:28 11:28
Antwoord aan  Ronny Troubleyn

De West Lokale Stichting, dat was nog eens een radio!!

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx