RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 28 juli… 1995 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Jonge vlegels die aan knoppen draaien

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’ in ‘Avond van het sentiment’ met Ad Bouman (foto bovenaan – credits: Nationaal Archief). Het was de bedoeling om dit te doen gedurende negen afleveringen in de maand juni.

Maar omdat ‘de fragmenten zich opstapelen’ ging men na die negen afleveringen nog een tijdje door. Ad liet veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen op de Noordzee lagen, en er waren veel verhalen, soms was er ook een studiogast. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de audio voor deze reeks.

Nu we het over Jelle Boonstra hebben, hij was op 28 juli 1995 opnieuw te gast bij Ad Bouman. En dan ging het natuurlijk over jingles. Het programma werd uitgezonden vanuit de studio van Radio 3. Ad zat te mopperen op ‘die jonge vlegels’ die op de verkeerde manier aan de instelling van alle knoppen hadden zitten draaien.

Behalve dat er veel jingles te horen waren, deed Ad uit de doeken hoe de Veronica Drive in-show was ontstaan. Het was de avond van 28 juli 1995, en we pikken in om twintig minuten over tien. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx