RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 28 juli… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een vrije radio conventie en een slanke lijn soufflé

“Het nummer is met de rente meegerekend een stuk of zestien”. Met deze mededeling, na het nieuws van 11:00 uur, begon een volgende programma bij Radio Mi Amigo. Op dat tijdstip werden steeds de codes voor de organisatie aan land doorgegeven. Waarna een spot, ingesproken door Marc Jacobs, volgde voor ‘De Vrije Radio conventie Zeezenders 20’, in het Nederlandse Noordwijkerhout.

Op deze bijeenkomst zouden verschillende sprekers waaronder Robbie Dale, Ad Bouman, Frank van der Mast, Andy Archer en vele anderen, aanwezig zijn. Ook zouden er films vertoond worden over de geschiedenis van de zeezenders. Wie er op 29 en 30 juli 1978 bij wilde zijn diende zich telefonisch aan te melden. In de bewuste spot waren ook vele oud zeezender jingles verwerkt.

Daarna was het tijd voor Mi Amigo’s Lieveling. ‘Summerwine’, een nummer van  Barry & Eileen. Bijzonder was dat de aankondiging van deze Lieveling was ingesproken door Patrick Valain. Waarna eindelijk de cassette met het programma ‘Keukenpret’ kon worden gestart die Ton Schipper reeds op 14 juli in het Spaanse Playa de Aro had opgenomen. Ook op deze vrijdag had Ton weer een recept, ‘een slanke lijn souffle’. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx