RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 28 januari… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Omdat de ene niet kon, ging de andere dan maar

Hugo de Groot (foto bovenaan) die eigenlijk de naam Arie van Loon in zijn paspoort had staan was begin 1980 live vanaf de MV Mi Amigo te horen op Radio Caroline. Later zou Arie zeer succesvol worden bij Radio Maeva. Jelle Boonstra woonde in 1980 in een studentenhuis in Brussel en had Gert Jan Smit leren kennen, één van de directeuren van Radio Caroline. Smit onderhield onder meer de contacten met Johan Maasbach en Ds, Toornvliet. 

Smit (foto) vroeg aan Jelle Boonstra of hij als dj naar de MV Mi Amigo zou willen. Omdat Jelle andere werkzaamheden had zag hij hiervan af. Maar zei dat hij wel een huisgenoot had die er misschien wel iets voor zou voelen.

En dat was Arie van Loon. Samen maakten ze een proefbandje voor Caroline waarop Arie een berichtje uit de krant voorlas, zich maar vier keer versprak, en dus goed genoeg werd bevonden voor Radio Caroline. 

Het hele verhaal van Jelle Boonstra over Arie van Loon bij Radio Caroline kon je eerder al lezen bij RadioVisie. Om een lang verhaal kort te houden, Arie ging onder de schuilnaam Hugo de Groot naar het zendschip. Hij kwam weer van boord op 16 maart 1980. Inderdaad, enkele dagen voor het zinken van de MV Mi Amigo. 

In de opname voor vandaag kunt u luisteren naar ‘Wekkerradio’, van 28 januari 1980, waarin Hugo de datum van 28 januari 1979 noemt, maar dat berust op een vergissing, want in januari 1979 werd er zelfs helemaal niet uitgezonden vanaf de MV Mi Amigo. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx