RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 28 januari… 1980 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Na ‘Scheepsplaat’ is het tijd voor een ‘Espresso’

De Nederlandstalige service van de zeezender Radio Caroline was op 28 januari 1980 opgestart door Hugo de Groot (foto bovenaan), die na de opname van evangelist Johan Maasbach (tussen 07:00 en 07:30 uur) het programma ‘Wekkerradio’ had gepresenteerd tot 08:00 uur.

Hugo de Groot, die eigenlijk de naam Arie van Loon in zijn paspoort had staan, was begin 1980 live vanaf de MV Mi Amigo te horen voor Radio Caroline, later zou hij zeer succesvol te beluisteren zijn bij Radio Maeva. De opname van vandaag begint aan het einde van ‘Wekkerradio’. Na Hugo de Groot was er tussen 09:00 en 10:00 uur het non-stop programma ‘Scheepsplaat’. Daarna was het tijd voor koffie tijdens ‘Espresso’, met Peter de Vries. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx