RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 28 februari… 1977 (audio)

Eén uur Radio Noordzee Internationaal vanaf de MV Mi Amigo

Op 28 februari 1977 was het precies zeven jaar geleden dat Radio Noordzee Internationaal voor het eerst van zich liet horen. Aan de radioavonturen van het meest kleurrijke zendschip dat ooit op de Noordzee had gelegen was met het ratificiëren van het Europese Radioverdrag van Straatsburg door Nederland in 1974 een einde gekomen. 

Toch zou dit niet het definitieve einde zijn voor de Mebo 2. Het zendschip was in januari 1977 vanuit Rotterdam vertrokken naar Libië, en zou daar onder het bewind van Kolonel Kadhafi weer gaan uitzenden. Door een aantal radiofans was na het verdwijnen van de zeezender de ‘RNI Werkgroep’ opgericht. Deze club volgde vooral alle ontwikkelingen rond het zendschip, de Mebo II. 

Omdat 28 februari 1970 de startdatum was hadden leden van de groep een brief geschreven aan Bart van Leeuwen van Radio Mi Amigo, met de vraag of hij op de laatste februaridag de ‘Persoonlijke Top 10′ van hen uit wilde zenden. In de lijst stonden uitsluitend de favoriete platen van de Noordzee-dj’s zoals gedraaid in het laatste uur van het station op 31 augustus 1974. 

Bart vond dat een leuk idee en behandelde de hitlijst tussen twee en drie uur, het gebruikelijke tijdstip van de Top 10. Hij besloot ook om in de deze aflevering geen Mi Amigo-jingles te draaien, maar uitsluitend die van Radio Noordzee Internationaal. Later, na zijn vertrek bij Mi Amigo in maart 1977, zou het programma verhuizen naar drie uur. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx