RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 28 februari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Marc doet het vanaf Stuurboord

28 februari 1977 was een bijzondere dag bij Radio Mi Amigo. Om twaalf uur die middag werd aflevering nummertje 150 van het populaire ‘Baken 16’ uitgezonden. Het was lekker weer en Marc Jacobs (foto bovenaan) presenteerde vanaf het dek van de MV Mi Amigo terwijl zijn collega Frank van der Mast de techniek verzorgde.

Op dezelfde dag was het ook precies zeven jaar geleden dat Radio Noordzee Internationaal voor het eerst van zich liet horen. Aan de avonturen van het meest kleurrijke zendschip dat ooit op de Noordzee had gelegen, was met de ratificatie in 1974 van het Europese Radioverdrag van Straatsburg door Nederland, een einde gekomen.

Toch zou dit niet het definitieve einde zijn voor de Mebo 2. Het schip was in januari 1977 vanuit Rotterdam vertrokken naar Libië, om daar onder het bewind van Kolonel Kadafi weer te gaan uitzenden. Door een aantal fans was na het verdwijnen van RNl de ‘RNI Werkgroep’ opgericht. Deze club volgde vooral alle ontwikkelingen rond het zendschip. 


Omdat het op 28 februari zeven jaar was geleden dat RNI vanaf de Mebo was begonnen hadden leden van deze groep een brief geschreven aan Bart van Leeuwen van Radio Mi Amigo, met de vraag of hij op de laatste februaridag een ‘Persoonlijke Top 10′ van de werkgroep uit wilde zenden. In hun lijst stonden uitsluitend de favoriete platen van de Noordzee-dj’s zoals gedraaid in het laatste uur van de zeezender op 31 augustus 1974. 

Bart vond dat een leuk idee en behandelde hun aanvraag tussen 14:00 en 15:00 uur, het uitzendtijdstip van de reguliere ‘Persoonlijke Top 10’. Later, na het vertrek van Bart van Leeuwen in maart 1977, zou het programma verhuizen naar 15:00 uur. Maar op 28 februari gold nog de ‘oude’ tijd. Bart besloot om in deze aflevering geen Mi Amigo-jingles te draaien, maar uitsluitend die van Radio Noordzee Internationaal.

Na dit bijzondere programma was er om 16:00 uur ‘Stuurboord’ met Marc Jacobs, waarvan alleen het eerste half uur bewaard is gebleven en daar kunt u vandaag naar luisteren. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Revenge85
Revenge85
1 maart 2021 - 08:14 08:14

Was een opvallende korte opname waarin Marc Jacobs verteld dat collega Erik Beekman wegens ziekte laat in de avond door de Engelse kustwacht van boord is gehaald

Jan D.M.
Jan D.M.
1 maart 2021 - 09:20 09:20
Antwoord aan  Revenge85

Staat ook uitgebreid beschreven in het boek van Bart Van Gogh himself.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx