RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 28 augustus… 1999 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Vanuit Lapershoek zijn dit Joost, Tineke en Tom

In augustus 1999 was het precies 25 jaar geleden dat de zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis afscheid moesten nemen van hun luisteraars omdat Nederland per 1 september het Verdrag van Straatsburg ging ratificeren, waardoor iedere medewerking aan een zeezender ineens strafbaar werd.

Om dit bijzondere keerpunt in de geschiedenis van de offshore radio te herdenken en de sfeer van met name de zeezender Radio Veronica te doen herleven, werd er gedurende de laatste tien dagen van augustus 1999 ‘Veronica 1224’ georganiseerd. Het idee voor deze radioreünie was ontstaan bij Radio Gooiland in Hilversum, waar Ad Bouman werkzaam was. De bekende technicus van de zeezender Veronica en de man van de ‘ABTT, de Adje Bouman Top tien’. Die ad dus.

Opnieuw uitzenden vanaf het zendschip de ’Norderney’, bleek niet haalbaar. Daarom werd er gekozen voor Hotel Lapershoek in Hilversum. In dit gebouw waren immers tot en met de zomer van 1974 de Veronica-studio’s gevestigd. Er werd besloten om een mix uit te zenden van oude programmabanden en live uitzendingen waarin oud medewerkers herinneringen konden ophalen.

In de opnames van vandaag komen beide aspecten aan bod. Het begint met een aflevering van de A.B.T.T. met Joost den Draaijer, origineel uitgezonden op 31 december 1967. Daarna is het tijd voor een live-uitzending van uit Lapershoek waarin Tom Mulder en Tineke (foto bovenaan) maar liefst twee uur lang herinneringen ophalen aan hun tijd bij de zeezender Radio Veronica. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx