RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het is vandaag 28 april… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Joepie is een te gek, knotsgek tienerblad’ 

“Ik heb er weer zin in! Goeiemiddag nogmaals.” Met deze woorden begon Ad Roland, die in 1974 onder het pseudoniem Ad Petersen (foto bovenaan) bij de zeezender Radio Mi Amigo werkte, op 28 april van dat jaar een nieuwe aflevering van ‘De Joepie Top 50’.

“Welkom bij de Joepie Top 50 tot drie uur met Ad Petersen achter de microfoon. Een hitparade trouwens die is samengesteld in samenwerking met de diverse platenhandelaars in de Benelux. De Joepie Top 50 die u elke week in gedrukte vorm kunt terugvinden bij uw platenhandelaar en elke twee weken weer terugvindt in het blad Joepie”. 

En dat was volgens Petersen een “te gek, knotsgek tienerblad”. Ook werden er gedurende de uitzending van deze hitlijst weer vijf jaarabonnementen op dit tijdschrift weggegeven aan de winnende luisteraars van een spelletje. Ad telde de platen, volgens eigen zeggen, af “zonder telraam”. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx