RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 27 november… 1975 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De ‘voorspellende’ gave van Joop Verhoof

Op 27 november 1975 konden luisteraars van Radio Mi Amigo weer hun boterhammetje eten in het gezelschap van met Joop Verhoof (foto bovenaan), tijdens het programma ‘Smakelijk eten’. Aan het begin van de uitzending is een spot te horen voor ‘De Gerona Roadshow’, met Patrick Valain (foto). Waarschijnlijk is dit een voorloper van de Mi Amigo Drive in show, die vooral in de periode 1976-78 zou uitgroeien tot een mega succes waarbij Patrick Valain zelf op één avond soms wel drie verschillende zalen bezocht om te draaien. 

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen op de Noordzee waarbij het zendschip de MV Mi Amigo in een storm lossloeg van z’n anker en op een zandbank terecht kwam, zegt Joop ‘Het vreet wel even aan je als je hoort dat het scheepje richting de kust drijft’. Dit programma werd opgenomen in Playa de Aro op 13 november, dus één dag voordat de MV Mi Amigo op de zandbank werd geënterd door de politie van Essex. 

De geluidskwaliteit van de opname is iets minder goed dan gewenst, maar ‘de tand des tijds’ is daar niet vreemd aan. Als historisch tijds-document en -beeld blijft het natuurlijk wel z’n waarde behouden. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx