RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 27 mei… 2001 én 1983 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De radio avonturen van Arie van Loon 

In mei 2001 was het precies twintig jaar geleden dat Vlaanderen kennis maakte met Radio Maeva. Familieradio Maeva om heel precies te zijn. Patrick Valain was de bezieler van het project. De man achter de Mi Amigo Drive In Shows en actief in de Belgische organisatie van de zeezender, achter de schermen.

Begin jaren 80 toen in Vlaanderen de vrije radio’s als paddestoelen uit de grond schoten stapte hij met een groot aantal mensen opnieuw in de radiobusiness. Het team wist één van de meest populaire zenders op te zetten voor dat moment. In mei 2001 werd één en ander herdacht via onder andere de kabelfrequenties van Radio Zeven. Naast een reünie-weekeinde voor de oud-medewerkers werden tal van oude programma’s en nieuwe live uitzendingen geprogrammeerd. Arie van Loon (foto bovenaan), die met het idee was komen aanzetten, was er helaas niet meer bij. In het voorjaar van 2001 was hij immers overleden

Op 27 mei 2001 werd er een oude aflevering van ‘De Praatstoel’ uit 1983 heruitgezonden. Daarin sprak Ben van Praag een uur lang met Arie. Luisteraars hadden vragen kunnen insturen. Zo wilde iemand weten of Arie bang was voor spinnen en weer iemand anders vroeg of indien het oorlog zou worden hij dan iemand zou kunnen doden. En zoals gebruikelijk was moest de collega die te gast was aan het eind van het programma… zingen. 

Arie vertelde ook dat hij vanaf maart 1983, gedurende drie maanden lang, de Witte Villa ging verlaten omdat hij wilde gaan afstuderen. Daarna zou hij zeker terugkeren bij Radio Maeva. Ook konden de luisteraars horen hoe Arie in 1980 als kok was aangenomen op de MV Mi Amigo bij Radio Caroline. Toen hij aan boord kwam vroegen ze hem meteen of hij programma’s kon maken. Hij had ‘ja’ gezegd, en daarom konden luisteraars Arie horen als Hugo de Groot. 

Het was zijn eerste radio-ervaring. Het leven op het zendschip vond hij ‘geweldig’. De Engelse collega’s noemde hij ’toffe gasten’. Ook had Arie een bandje met wat fragmenten uit zijn Caroline-periode meegenomen. Een dag voordat het zendschip zonk was hij van boord gegaan. Natuurlijk kwam tijdens het gesprek ook zijn periode bij Radio Maeva ruimschoots aan bod.  (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het is vandaag 26 mei… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 25 mei… 1982 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 24 mei… 1971 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 23 mei… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Radio Mi Amigo: 212 was geen beter idee! (audio)

Vijfenveertig jaar geleden, tijdens het weekend van 23 en 24 juli 1977, nam de zeezender Lees verder

Het is vandaag 1 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 31 augustus… 1977 (audio)

Op 'bijzondere' radiodagen - en dat was 31 augustus - recycleren we graag een programma Lees verder

Het is vandaag 14 augustus… 1978 (audio)

Jingle-collage om Black Monday te herdenken Precies 43 jaar geleden was het om twaalf uur Lees verder

Meer over Radio Maeva

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx