RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 27 mei… 2001 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Vandaag is het 27 mei 2001, maar ook een beetje 24 maart 1983 

In mei 2001 was het precies twintig jaar geleden dat Vlaanderen kennis maakte met Radio Maeva. Familieradio Maeva om heel precies te zijn. Achter de organisatie zat Patrick Valain, de man achter de Mi Amigo Drive In Shows en actief in de Belgische organisatie van de zeezender, achter de schermen.

Begin jaren 80 toen in Vlaanderen de vrije radio’s als paddestoelen uit de grond schoten stapte hij met een groot aantal mensen opnieuw in de radiobusiness. Het team wist één van de meest populaire zenders op te zetten voor dat moment. In mei 2001 werd één en ander herdacht via onder andere de kabelfrequenties van Radio Zeven. Naast een reünie-weekeinde voor de oud-medewerkers werden tal van oude programma’s en nieuwe live uitzendingen geprogrammeerd. Arie van Loon, die met het idee was komen aanzetten, was er helaas niet meer bij. In het voorjaar van 2001 was hij immers overleden

Eén van de programma’s die men op 27 mei 2001 herhaalde was een aflevering van het populaire programma ‘De verzoekbus’, dat elke dag tussen 18:00 en 19:00 uur werd gepresenteerd door Patrick Valain. Om heel precies te zijn ging het om de aflevering van 24 maart 1983 die men op 27 mei herhaalde. Patrick vergiste zich door een kaartje af te lezen dat hij die ochtend ook al behandelde tijdens ‘Muziekmenu’. Maar er kwam dan ook zoveel post binnen bij Maeva. 

Niet voor niets werd ‘De verzoekbus ‘aangekondigd als ‘het programma waarin meer gepraat wordt dan er platen worden gedraaid’. Grappig is ook dat er in één van de verzoekjes een plaat werd aangevraagd die niet in de studio aanwezig was. Patrick beloofde op zoek te gaan in de platenkast van zijn moeder. Een andere luisteraar vroeg dan weer of men een gedrukt exemplaar van de Radio Maeva-voorjaarsprogrammering wilde opsturen. Patrick gaf aan dit te zullen regelen. 

Vandaag de dag zou een presentator het adres van een website opdreunen. Het waren andere tijden. Ook vroegen luisteraars frequent wanneer Maeva nu eindelijk op de middengolf zou uitzenden, want daar deden ooit berichten over de ronde. Patrick antwoordde dat zodra er meer over bekend was, men dat via de zender zou laten weten. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx