RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

Het is vandaag 27 maart… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Hieperdepiep, Caroline is vandaag 14

In de jaren zestig van de vorige eeuw was de Ier Ronan O’Rahilly manager van Georgie Fame. Omdat de Britse BBC weigerde om de platen van deze artiest in voldoende mate te draaien besloot hij om een eigen radiostation vanaf de Noordzee te starten. Omdat hij tevens een groot bewonderaar was van John Kennedy, besloot de Ier om zijn drijvende radiostation te vernoemen naar de dochter van de Amerikaanse president die in november 1963 was vermoord. 

Zo ontstond in 1964 Radio Caroline, de rest is geschiedenis. Die ging trouwens nog steeds verder op 27 maart 1978, Tweede Paasdag. Omdat het station tijdens de paasdagen van 1964 was begonnen, leek het de Engelse bemanning aan boord van het zendschip de MV Mi Amigo een goed moment om stil te staan bij de veertiende verjaardag. 

Nadat Radio Mi Amigo haar uitzendingen had gestopt, en Caroline met de Engelstalige programma’s van start was gegaan, werd er volop teruggeblikt op de geschiedenis van deze zeezender. Vandaag brengen wij u een half uur fragmenten uit deze terugblik. Maar er is meer. Na de fragmenten hoort u bijna een uur lang jingles van Caroline North en Caroline South, samengesteld door Jelle Boonstra van het Genootschap voor Jingles & Tunes. Terug te vinden op een cd die in de vorige eeuw werd verkocht op één van de vele zeezenderdagen. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx