RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 27 maart… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Mi Amigo team bezoekt Wevelgem, burenlast, paaseieren zoeken

“Vanaf aanstaande zaterdag is er voor alle Mi Amigo-fans in de Benelux de kans om kennis te komen maken met het volledige Mi Amigo-team. Vanaf veertien uur organiseert de Mi Amigo Fanclub een gezellige instuif op haar bekende adres Vinkestraat 43 in Wevelgem. Daar alle programma’s die dag reeds vooraf zijn opgenomen zullen ook alle boord-dj’s aanwezig zijn. Om vijftien uur zal Otto op zijn solex voorafgaan aan een gezellige optocht door de straten van Wevelgem, waarbij uit duizenden radio’s het geluid van Mi Amigo radio zal klinken. Mis deze kans niet en zorg dat je zaterdag aanwezig bent bij dit feest van Mi Amigo. De laatste, de beste.”

Deze spot, met daaronder de Mi Amigo-tune van Bronx, ingesproken door Herman de Graaf, was eind maart 1978 elk uur via de 319 meter te horen. Dit betrof natuurlijk een 1 april-grap, want als de boord-dj’s openlijk een bezoek aan Wevelgem gebracht zouden hebben, dan waren ze meteen aangehouden door de B.O.B., de Bewakings- en opsporingsbrigade, de Belgische overheidsdienst die belast was met ‘de bestrijding’ van Radio Mi Amigo.

Ook aan het begin van aflevering 425 van ‘Baken 16’, op Tweede Paasdag 1978 met Herman de Graaf en Rob Hudson, was de spot te horen. Maar er was nog meer. “We gaan vanmiddag paaseieren zoeken aan boord van de MV Mi Amigo”, aldus Herman de Graaf aan het begin van het programma. De kapitein van het zendschip had over het hele schip eieren verstopt die gezocht moesten worden. Daarvoor liep Rob Hudson met een microfoon tijdens ‘Baken 16’ over het schip, op zoek naar de paaseieren.

Johan Visser bleek de voorbije nacht erg slecht geslapen te hebben omdat de collega’s van Radio Caroline op luidruchtige wijze de veertiende verjaardag van hun station hadden gevierd. Het station was immers  tijdens de paasdagen van 1964 met de uitzendingen begonnen. Dat belette scheepsmaatje Otto en Rob Hudson niet om een complete rondleiding over het schip te geven. De zenderkamer (foto bovenaan), de generatoren, de Caroline-studio en tal van andere zaken werden beschreven, terwijl Herman de Graaf in de studio de techniek deed. 

Ook probeerde Rob in de messroom een gesprek aan te knopen met de parkiet Wilson. Rob passeerde een aantal reddingsvesten. “Wie zei er ook al weer dat er onvoldoende reddingsmiddelen aan boord zijn?”, aldus Rob waarmee hij doelde op alle krantenpublicaties naar aanleiding van interviews die Stan Haag aan diverse kranten had gegeven. 

Stan was in december samen met Michelle, Marc Jacobs, Frank van der Mast en Hugo Meulenhoff met slaande deuren vertrokken omdat de toestand aan boord erg slecht zou geweest zijn. Zo zouden er onvoldoende reddingsmiddelen zijn geweest, aldus de vertrokken. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx