RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 27 juni… 1995 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

“Geen probleem, het merendeel van hen is toch gestorven

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica, toen onderdeel van het publieke omroepbestel, bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’, een onderdeel van het programma ‘Avond van het sentiment’. In totaal waren er negen afleveringen. 

Rob Stenders en Ad Bouman lieten veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen voor de diverse Europese kusten opereerden. Er waren veel verhalen en soms was er een studiogast. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de geluidsfragmenten voor deze reeks. 

In deel acht waren er twee gasten uitgenodigd. Paul de Haan schoof voor de tweede keer aan met verhalen over hoe men op het voordek van de MV Mi Amigo kippen grilde, Radio Atlantis gestopt was vanaf de MV Mi Amigo en per 1 januari 1974 opgevolgd werd door Radio Mi Amigo. De tweede gast was Ben Bode. Met hem werd ondermeer over Radio Delmare gesproken. 

Zo hoorden we ondermeer het verhaal hoe Danny Vuylsteke een keer stampvoetend aan dek van de Aegir de historische woorden sprak “Er komt meer power uit mijne disco dan uit die zender”. Ook had Ben een verhaal hoe ze bij de Kredietbank in Knokke binnenliepen om te zeggen dat ze op zoek waren naar ‘mensen met zwart geld’. De beheerder van de bank vroeg Danny en zijn collega’s om na sluitingstijd terug te komen. 

Het geld diende om het Radio Paradijs-project te financieren. Ben vertelde er heel open ‘omdat het merendeel van de betrokkenen toch dood is’.  Dit en nog veel meer kon je precies 25 jaar geleden horen als je afstemde op Veronica. We gaan terug naar 27 juni 1995. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx