RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 27 juni… 1985 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De prentkaart uit Joegoslavië voor Monique’s Maarten de Jong

Mogelijk dat de naam Maarten de Jong (foto bovenaan – credits: Leendert Vingerling) niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen. Geen nood, daarom is een rubriek als deze best nuttig. Geheugens worden opgefrist, de geschiedenis raakt aangevuld en de mannen die zorgden voor een prachtig stuk radiogeschiedenis wordt een eresaluut gebracht. Kijk, meer moet dat niet zijn…

Maarten de Jong was één van de boord-dj´s die in 1985, vanaf de Ross Revenge programma’s presenteerde voor de laatste grote Nederlandstalige zeezender; Radio Monique. In het voorjaar was hij een tijdje niet te horen geweest omdat hij een blessure aan zijn voet had opgelopen.
Omdat aan boord van een zendschip de (dokters)faciliteiten beperkt waren en een goede conditie uiterst noodzakelijk was (naast programma’s maken moesten de dj’s ook nog allerlei andere nautische taken opknappen), was hij noodgedwongen aan land gebleven. Zijn collega´s starten daarom de actie ‘MMB, Maarten moet beter’. 

Luisteraars konden wens- en prentkaarten insturen om de radiomaker een hart onder de riem te steken. Veel van hen deden dat, schreven complete verhaaltjes en vergaten Maarten zelfs niet als ze met vakantie waren. Er kwam zelfs een kaart helemaal vanuit het toen nog bestaande communistische Joegoslavië. (TvH)TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx