RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 27 juni… 1985 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Monique T-shirts kocht je bij… ‘Stichting Corona’

Veel radiostations bieden en boden souvenirs aan zoals pennen, posters, stickers en vaak nog veel meer. Ook bij de zeezender Radio Monique kon men in de jaren 80 van de vorige eeuw allerhande promomateriaal kopen. Dat kon door een bankcheque te sturen naar de Stichting Corona in Amsterdam. Zo bleek uit de spot die was ingesproken door wijlen Ron West, en in de zomer van 1985 veelvuldig op de 319 meter te horen was.

Nee, dit heeft helemaal niets met de huidige pandemie te maken. De Stichting Corona werd gerund door eveneens wijlen Rob Olthof van de Stichting Media Communicatie. Navraag bij Hans Knot leerde ons dat deze stichting speciaal was opgericht om materiaal van Radio Monique te promoten. Het betrof een ‘zijtak’ van SMC. Hans kon zich niet meer herinneren waarom Rob voor de naam Corona had gekozen. De stichting was geen lang leven beschoren, en na een tijdje kon Rob Olthof zich weer volledig op de Stichting Media Communicatie concentreren. 

Maarten de Jong (foto bovenaan) was in 1985 één van de boord-dj’s van Radio Monique. Ook aan het begin van zijn programma was de T-shirt spot te horen. In het voorjaar was Maarten een tijdje niet te horen geweest op de zender omdat hij een blessure aan zijn voet had opgelopen. Zijn collega’s hadden daarom de actie ‘MMB’ gestart, en die fraaie afkorting stond voor ‘Maarten Moet Beter’. Luisteraars konden kaarten sturen om hem een hart onder de riem te steken.

Velen klommen in de pen om een kaart te sturen. Er was zelfs een postkaart vanuit Joegoslavië die naar postbus 146 in Playa de Aro was gestuurd. Die had echt een hele reis afgelegd vooraleer ze aan boord van het zendschip terechtkwam. Op de kaart stond de fraaie tekst ‘Kom gauw weer met je zere pootje naar het muziekbootje, want zonder jou is het een zootje’. (TvH)


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Related Post
Het is vandaag 26 juni… 1978 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 25 juni… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 24 juni… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 23 juni… 1984 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 1 september… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie Lees verder

Het is vandaag 31 augustus… 1977 (audio)

Op 'bijzondere' radiodagen - en dat was 31 augustus - recycleren we graag een programma Lees verder

Het is vandaag 14 augustus… 1978 (audio)

Jingle-collage om Black Monday te herdenken Precies 43 jaar geleden was het om twaalf uur Lees verder

Het is vandaag 30 juli… 1988 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x