RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 27 februari… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Will wil wel

Will Luikinga (foto bovenaan) begon zijn radioloopbaan bij de zeezender Veronica. Dat was in 1969, en daarbij gebruikte hij het pseudoniem Will Weiman. Later ging hij verder onder zijn eigen naam. Zowel bij de Veronica en later bij de Veronica Omroep Organisatie deed Will vaak beroep op een fruitmachine om met de luisteraars een spelletje te spelen. 

De automaat met de naam ‘Harry’, genoemd naar de Nederlandse minister Harry van Doorn, die in 1974 verantwoordelijk was voor het einde van de zeezenders. Verder schreef Will ook liedjes, zoals ‘Dinge Dong’ het voor Nederland winnende Eurovisie Songfestival nummer uit 1975 van Teach In. 

Na het einde van Radio Veronica per 1 september 1974 stopte Will Luikinga met het maken van programma’s tot hij eind 1979 in contact kwam met de mensen achter Radio Caroline. In discotheek Voom Voom in El Arenal op Mallorca, zette hij zijn bekende ‘Will wil wel’ op band. Zonder de fruitautomaat ‘Harry’ en zonder spelletjes. Gewoon elke werkdag een uurtje lekkere muziek, en verder geen gedoe. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx