RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 27 april… 1975 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Dames u wordt met ongeduld verwacht

De wereld van de zeezenders is voor een groot deel altijd een ‘mannenwereldje’ geweest. Enkele uitzonderingen daar gelaten. Bij Radio Mi Amigo wilde men in 1975 het geweer van schouder wisselen. Daarom werd er een spot uitgezonden met de tekst; “Dames, Radio Mi Amigo zoekt goede vrouwelijke dj’s”. Waarna ze werden opgeroepen om een sollicitatie naar Playa de Aro te sturen. 

Op zondag 27 april 1975 werd de eerste aflevering van het zondagmiddagprogramma ‘Voor of tegen op twee – vijf – negen’, uitgezonden. Elke laatste dag van de week presenteerden Joop Verhoof en Peter van Dam (foto bovenaan) van 12:00 tot 14:00 uur een show waarin een spel was opgenomen waarmee een Winchester jeans was te winnen. Daarvoor moesten de luisteraars jaartallen van gedraaide bij elkaar optellen en de uitkomst op een kaartje naar Playa de Aro sturen. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx