RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 26 november… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De Caroline-dj die ook (een beetje) van Mi Amigo was

Stuart Russel was de sympathieke Engelse Caroline dj die de luisteraars vaak tijdens de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Mi Amigo konden horen. Hij maakte regelmatig zijn opwachting tijdens ‘Baken 16’, of zoals gisteren in het ochtendprogramma van Ferry Eden. Het bijzondere aan de man was dat hij heel aardig Nederlands sprak, zelfs hele zinnen waren nauwelijks een probleem. Een zeldzaamheid voor een Brit.

Allemaal geleerd op het zendschip de MV Mi Amigo waar vele nationaliteiten voor langere tijd samen zaten. Als er weer eens niet tijdig vooraf opgenomen programma-cassettes uit Playa de Aro aan boord waren geraakt nam Stuart soms een programma over en presenteerde hij gewoon in het Nederlands. Luisteraars vergaten hierdoor wel eens dat Stuart eigenlijk een Caroline-dj was die ook zijn eigen programma’s presenteerde. 

Daarom gaan we heel specifiek terug naar zaterdag 26 november 1977. Caroline zendt uit op de 319 meter, het zijn de laatste dagen dat er overdag kan worden uitgezonden op een eigen frequentie. Omdat de ontvangst van Radio Mi Amigo op de 212 meter erg tegenvalt zullen Mi Amigo en Radio Caroline vanaf 1 december immers de 319 meter gaan delen. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx