RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 26 november… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Eén enkele golflengte, twee radiostations

Stuart Russell (foto bovenaan) was de sympathieke Radio Caroline-dj die vaak tijdens de uitzendingen van Radio Mi Amigo in de studio aanwezig. Hij was onder andere regelmatig te horen in het populaire middagprogramma ‘Baken 16’. Het bijzondere van de Engelsman was het feit dat hij heel aardig Nederlands sprak, zelfs hele zinnen. Allemaal geleerd op de MV Mi Amigo waar de Engelsen, Nederlanders en Vlamingen langere tijd samen aan boord zaten. 

En als er een keer geen vooraf opgenomen bandprogramma’s uit Playa de Aro op tijd aan boord raakten viel Stuart in en presenteerde hij gewoon in het Nederlands. Hierdoor zou je bijna vergeten dat de man een Caroline-dj was die z’n eigen programma’s op Radio Caroline presenteerde. Op zaterdag 26 november 1977 was het weer eens zover.

Het waren de laatste dagen dat de Engelse zeezender op de 319 meter uitzond, overdag. Omdat de ontvangst van Radio Mi Amigo op de 212 meter erg tegenviel zou men vanaf 1 december immers de golflengte  gaan delen. Nederlands overdag, Engels ’s avonds en ’s nachts. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx