RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 26 mei… 2001 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Dit is ‘Wekkerwacht’ met Ben van Praag

° Foto bovenaan: Arie van Loon (links), de bedenker/organisator van de Maeva-reünie, en Ben van Praag (rechts)

We blijven nog even ‘hangen’ bij Radio Maeva in 2001. Zoals u gisteren al kon lezen, ging op 25 mei van dat gezegende jaar een reünie van start. Omdat het station toen al lang geen FM-uitzendlicentie meer had, was toenadering gezocht tot kabelradio Zeven (een vervolg op Radio Magdalena). Het grote voordeel was dat heel Vlaanderen kon luisteren, tegelijk was het nadeel de hele slechte penetratie van de kabelradio in datzelfde Vlaanderen.

Maar dat mocht de pret niet drukken. Oud-Maeva medewerkers en presentatoren van Radio Zeven maakten er een gezellige boel van. Eén van hen was Ben van Praag. Ook één van de weinige Belgen trouwens die ooit bij de voorloper van Maeva hadden gewerkt, het illustere Radio Mi Amigo. Niet bij ‘the original one’, maar de zeezenderversie vanaf de MV Magdalena, die helaas geen lang leven was beschoren. Er werd slechts (af en toe) uitgezonden tussen 1 juli tot 21 september 1979.

We gaan terug naar 26 mei 2001 en het programma ‘Wekkerwacht’, met Ben van Praag (06:55-09:00 uur). (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Maeva
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx