RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 26 mei… 2001 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Onmenselijk vroeg uit bed gekomen!

In mei 2001 was het precies twintig jaar geleden dat Vlaanderen kennis maakte met Radio Maeva. Familieradio Maeva om heel precies te zijn. Achter de organisatie zat Patrick Valain, de man achter de Mi Amigo Drive In Shows en actief in de Belgische organisatie van de zeezender, achter de schermen.

Begin jaren 80 toen in Vlaanderen de vrije radio’s als paddestoelen uit de grond schoten stapte hij met een groot aantal mensen opnieuw in de radiobusiness. Het team wist één van de meest populaire zenders op te zetten voor dat moment. In mei 2001 werd één en ander herdacht via onder andere de kabelfrequenties van Radio Zeven. Naast een reünie-weekeinde voor de oud-medewerkers werden tal van oude programma’s en nieuwe live uitzendingen geprogrammeerd. Arie van Loon, die met het idee was komen aanzetten, was er helaas niet meer bij. In het voorjaar van 2001 was hij immers overleden.

Het Maeva reünie weekend bestond uit een mix van oude banden uit de jaren 80 en live programma’s. Zo presenteerde Ben van Praag (foto bovenaan links) elke ochtend live zijn ‘Wekkerwacht’. Na een oude 103.5-jingle hoorden de luisteraars: “De frequentie mag dan anders zijn, Maeva is nog steeds hetzelfde”. Ben presenteerde zijn programma samen met Marc Hermans (foto bovenaan rechts), en liet weten dat ze op ‘een onmenselijk tijdstip uit hun bed waren gekomen’. 

De uitzending begon al om 07:00 uur. Ben startte met de melding dat hij “uit de grond van zijn hart Arie van Loon wilde bedanken voor de afgelopen uren”. Dat was een non stop programma waarvoor zijn overlijden collega nog de playlists had samengesteld. Marc gaf een overzicht van de dag, er waren reacties van luisteraars en er een overzichtje van de verschillende kabelfrequenties waarop Maeva was te ontvangen. 

In Brussel was dit echter niet het geval. Iemand had daarom een schotelantenne op zijn dak gezet om de zender ’te kunnen pakken’, en in de hoofdstad was – gelukkig – een piraat actief die via de 99.7 MHz het Maeva-reünie weekend uitzond. Ook was er een oproep aan luisteraars die oud-medewerkers kenden en misschien nog niet op de hoogte waren van het reünie om hen te laten weten dat ze van harte welkom waren in zaal Den Eenhoorn in Halle Zoersel. 

De volgende dag zou er ook een bbq zijn waarbij luisteraars en medewerkers welkom waren. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Maeva
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx