RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 26 mei… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Beter een goed halfuur, dan helemaal niks!

Elke middag op werkdagen kon je bij Radio Mi Amigo in 1977 van 15:00 tot 16:00 uur luisteren naar de ‘Persoonlijke Top 10’ van een luisteraar met Haike Debois. Op 26 mei 1977 was het de beurt aan Ton van Draanen.

Uit de brief die hij naar Playa de Aro schreef bleek dat hij op dat moment bezig was met het maken van een documentaire over de geschiedenis van de zeezenders uit de periode van 1958 tot en met 1977. Zelfs de laatste ontwikkelingen bij Radio Mi Amigo werden er nog in verwerkt. 

Maar Ton schreef natuurlijk om zijn favoriete platen op de 192 meter gedraaid te krijgen, waaronder veel ‘radioplaten’. Ook horen we in dit programma een promo voor de ‘Neil Diamond Special’ die op 31 mei op Mi Amigo zou worden uitgezonden op hetzelfde tijdstip van de ‘Persoonlijke Top 10 met Haike’. En dat komt omdat Haike Debois een grote fan is van deze zanger. 

Van de lijst van Ton van Draanen kunnen wij u alleen het eerste half uur laten horen, maar het klinkt er niet minder om! (TVH)

° Foto bovenaan: Haike Debois in de Mi Amigo-studio in Playa de Aro, aan de zijde van haar echtgenoot, technicus Maurice Bokkebroek (credits: Douwe Dijkstra)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx