RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 26 maart… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De ‘Actuele Pop Informatie Show’ met Lex & Leo 

“Op vrijdagavond tussen zeven en acht gaat het er niet om of je ogen in je hoofd hebt maar oren aan je kop!” Met die duidelijke boodschap werden meestal de wekelijkse uitzendingen van de Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) begonnen. In dat uur was een selectie te horen met de grootste verschuivingen in de Tipparade en Top 40. 

Presentator Lex Harding was op 26 maart 1976 blij dat hij kon vertellen dat uit een luisteronderzoek bleek dat het Veronica-programma op Hilversum 3 het best beluisterde uur was dat op dit tijdstip werd uitgezonden. Naast de grootste verschuivingen in beide hitlijsten, werd er een popjournaal gebracht en was er het spel ‘De Radiorebus’. 

Ook waren er spotjes te horen met teksten als ‘De beuk gaat erin’ en ‘De beer is los’. Daarin werden luisteraars opgeroepen om lid te worden van de Veronica Omroep Organisatie. Leo van der Goot kwam in dit ene uurtje langs onder het motto ‘Leo van der Goot, hou em in de lucht’. Het was vrijdagavond 26 maart 1976 en dit was de ‘Actuele Pop Informatie Show’. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx